Премълчани истини

 снимка - 2
Код на продукта: 1_100_557
9,88лв

Издателство: "Анико"
Корица: мека
Страници: 368
Формат: 15,5 х 23,5 см
Любителите на историческото четиво познават Веселин Ангелов най-вече от научното му творчество - статии, студии, няколко монографии и документални сборници. Безспорно негово постижение са "Хроника на едно национално предателство", "Македонската кървава Коледа", "Вик в съня", "Третата национална катастрофа", "Македонският въпрос в Българо-югославските отношения (1944-1952 г.), "Отличен Българин с името Герасим", "Да се запази за вечни времена" и др. Това, което малко се знае за него е, че е автор и на десетки статии с научнопопулярно съдържание, оповестени в ежедневния печат след 1990 г. През дългогодишната си изследователска работа в архивите се е докосвал до потулвани истини, научил е много за престъпленията на комунистическия режим и върхушка в България.
Убеден е, че премълчаните истини трябва да се споделят. Че прикриването на неудобните исторически факти е неподходяща, непочтена за всеки добросъвестен историк позиция. И се е постарал да ги сподели с възможно по-голям кръг от хора.
Направил го е с ясното съзнание, че историкът е длъжен да стигне със своето познание до възможно най-широк кръг от читатели, защото научните издания не винаги достигат до тях. И се е справил добре. Разгърнете съдържанието на тази книга, прочетете я и ще се убедите в това. Струва ни се, че няма да съжалявате.