Корона от тръни

Код на продукта: 1178
4,88лв

Корица: мека
Страници: 496
Формат: 13 x 20 см
В наличност: 1 брой
"Земята долу беше зловещо спокойна. Оръдията бяха заглъхнали. В градовете догаряха последните пламъци на димящите развалини. Самолетите на "Луфтвафе" бяха пълни господари на югославското небе.
Бърза и опустошителна като ураган, германската атака беше приключила за по-малко от две седмици. Преди тринадесет дни мощните легиони на Вермахта бяха преминали румънската и унгарската граница. В стихийния си устрем на юг германските панцери и "щуки" бяха превърнали градове и села в развалини и пепелища. Операция "Марита" беше започнала.
Белград беше сринат."
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Това е една от най-интересните книги, които съм чел. Както и най-информативната художествена книга. Рецензията е на Тончо Жечев и е изключително точна.
"Всъщност мнозина от Българските читатели вече или нищо не знаят от книгата на Стефан Груев, или най-малко са чували за нея. Откъси бяха четени по западните радиостанции, самият аз най-напред се заслушах в тях, преди да съм имал възможност да я държа в ръцете си и да я прочета. В известен смисъл може дори да се каже, че тази книга е станала знаменита у нас, преди да е излязла на Български език. Защото всеки, който чуеше един или друг откъс, беше заинтересован питаше къде и как да я намери. Сега, след като прочетох цялата книга, мога да кажа с пълна увереност - тя не само не губи, но направо печели от прочитането, нейното богатство, яркост, внушения могат само да загубят от повърхностно прослушване. Това е книга, която се чете с наслада и доставя познания и удоволствие в равна степен, тя не може да бъде оставена, бързаш да се върнеш към нея, тя предизвиква нетривиални емоции и мъчителни размисли."