Коловрат - медальон

Код на продукта: 1266
24,88лв

Материал: сребро 925
Тегло: ок. 3 гр.
Диаметър: 20 мм.
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Коловрат е слънчев талисман. Външно той често се бърка с фашистка свастика. Стойността на Коловрат обаче не се пресича с фашизма. Този символ ни разкрива тайната на преминаването на слънцето през небето, а също така разказва за взаимодействието на такива богове като Сварог, Дажбог, Перун.
Значение: изобилие; връзка с висшите богове; защита от зли сили; редовност; чисти мисли; добри дела. Счита се, че Коловрат е връзката с другият свят; развива свръхестествени способности; ясновидство и интуиция.
Смятало се е, че ако една жена носи такъв талисман, тогава тя е надеждно защитена от всякакви нещастия и притежава магически способности, които й позволяват да защити цялото си семейство. Нашите предци вярвали, че такъв талисман символизира прераждането. Ето защо на всяко знаме, под което предците ни отивали на война или на поход, винаги имало такъв символ. Смятало се е, че армията, охранявана от Коловрат, е непобедима. И дори ако някой падне в битка, той ще се прероди.
Коловрат е олицетворение на прераждането, възходящата енергия на живота. Той абсорбира космогоничната картина на структурата на света, създадена от нашите предци. То е пряко споменаване на древните знания за Вселената.