Гръцките жестокости и варваризъм над Българите 1912 -1923 г.

Код на продукта: 1_100_553
24,88лв

Издателство: "Анико"
Корица: мека
Страници: 844
Формат: 16,5 х 23,5 см
Още от най-древни времена гърците високомерно и презрително са наричали другите племена диви варвари! Даже за прочутия Демостен древна Македония е била варварска държава, а нейният цар Филип ІІ. Македонски - варварин и негодник, който произхождал от страна, от която не могло да се купи дори и един свестен роб!
Дълги години търсих някакво обяснение на тази гръко-византийска наглост и надменност, докато варваризмът на гърците над мирните Българи по време на Междусъюзническата война ми отвори очите и тогава окончателно се убедих, че гърците са наричали другите народи варвари, само и само за да прикрият собствения си варваризъм! Категорични и многобройни доказателства за това ще намерите в настоящата книга! От книгата ще узнаете за ограбването, разрушаването и изгарянето на безброй Български градове и села през Междусъюзническата война от редовни и нередовни гръцки военни формирования! И то само защото са били Български! Ще се запознаете със стотици оригинални документи, снимки и разкази, в които много подробно са описани гръцките жестокости и варваризъм спрямо Българското население! Ще прочетете и писмените хвалби на гръцките войници как са избивали пленниците, как са им вадели очите, как с артилерията са взривявали бежанските кервани с жени, деца и старци! В книгата ще узнаете и за ужасната трагедия на Българските пленници, а от разказа на Владимир Сис - и за ония Български войници, заточени на о-в Трикери, от които в резултат на гръцките жестокости и варваризъм е оцелял само един от всеки десет!
Безкрайни мъки, потоци от Българска кръв, реки от Български сълзи, тътени от детски и женски плач се изливат от документите и показват пределно ясно гръцкото дивачество и животински варваризъм спрямо Българския род!
Показваме тези ужасии, защото истината трябва да се знае и защото гръцката държава продължава и днес антиБългарската си политика и дейност спрямо поробените Българи там, за които днес е смъртна опасност да се нарекат Българи! И защото, за голямо съжаление, днес българите в Гърция са тотално забравени и изоставени от Българските управници на произвола на съдбата, както са изоставени и забравени и поробените Българи в Румъния, Сърбия и БЮР Македония!